Als ergotherapeute binnen een van de kinderteams van Rijndam revalidatie werk ik al vele jaren samen met Ortho-Innovatief. Als therapeut hebben we geen vrije keuze in de orthesemaker waar we mee willen samenwerken. Hierdoor werken we met meerdere, door gemeentes/verzekeraars gecontracteerde, orthesemakers samen.
"Hierbij valt de gedegen aanpak van Ortho-innovatief en hun bevlogen betrokkenheid bij ouder en kind op."
De betrokkenheid eindigt, binnen de grenzen van wat mogelijk is, pas als de zitondersteuning voldoet aan alle eisen. Tijdens het traject van afstemming tot uiteindelijke afronding vindt er continue afstemming en bijstelling plaats van de wensen/ eisen indien dat nodig is.
Voordat er een zitoplossing bepaald wordt, wordt eerst een uitgebreide analyse gedaan. Dit is zowel dmv uitvragen van de huidige problemen en wat er in het verleden al is geboden als dmv het meten van eventuele bewegingsbeperkingen etc. Deze fase wordt ruim de tijd voor genomen om alle aandachtspunten, wensen en beperkingen goed in kaart te brengen en op basis hiervan keuzes met elkaar te maken. Vervolgens wordt een zithouding bepaald welke zowel comfort als een goede uitgangshouding voor verschillende activiteiten biedt.
"Het einddoel is een goed functionerende zitondersteuning."
Zodra de zitondersteuning gereed is wordt een afspraak gepland waarbij bekeken wordt of de vertaalslag van de eisen/ wensen naar de zitondersteuning voldoende aansluit. Indien dat niet (geheel) het geval is wordt de zitondersteuning bijgesteld. Tijdens het gehele traject is er veel afstemming tussen de orthesemaker, ouders, kind en de behandelend therapeuten.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer