Het groene proces en circulair ondernemen binnen de hulpmiddelenbranche

Hoe kunnen we je blij maken? ▸
  • Echt bruikbare oplossingen
  • #RegelHet
  • Groen ondernemen

Het groene proces bij Ortho Innovatief

orthoinnovatief_thema3_themafoto1.jpg

Ortho Innovatief is een voorloper van het groene proces en circulair ondernemen binnen de hulpmiddelenbranche. We doen waar we goed in zijn en durven te investeren in dingen die echt toegevoegde waarde hebben voor de klant. We denken liever vanuit het probleem dan direct roepen de oplossingen te hebben. De klant heeft immers een probleem en dat is het uitgangspunt. We zien dat het werkt, want we zijn al 14 jaar bezig en leveren zo’n 600 zit- en mobiliteitsoplossingen per jaar. Deze zijn uniek en afgestemd op de persoonlijke behoeften van de klant. Die manier van denken en doen zie je terug bij Teckel Teun. Teun is onze mascotte en het perfecte voorbeeld van circulair ondernemen. De teckel wordt samengesteld door restmateriaal en in elkaar gezet door onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het groene proces werkt. We vertellen het je graag in deze nieuwe blogreeks.

Hulpmiddelenbranche op z’n kop

Ortho Innovatief wil aandacht voor problemen in de hulpmiddelenbranche. Dat klinkt misschien gek, denken ik problemen, maar het levert vooral veel positieve resultaten op. We zijn al snel drie stappen te ver als we denken aan een oplossing. Eerst terug naar het probleem en vanuit daar werken is een hele andere insteek. En juist daarin is Ortho Innovatief sterk. 

Circulair ondernemen is dé norm

De term circulair ondernemen zoemt al wat langer rond. Maar wat is het precies en hoe kun je het inzetten als bedrijf? Circulair ondernemen wordt ook wel groen ondernemen genoemd. Ortho Innovatief werkt op basis van het groene proces en voorloper in de hulpmiddelenbranche. We ontwikkelen producten en concepten die her-inzetbaar zijn. Alles gebeurt bij ons onder één dak en met een team van betrokken mensen. En minder logistieke bewegingen met als gevolg een lagere belasting voor het milieu.

NEEM CONTACT OP

orthoinnovatief_thema3_quote.jpg

"Positief licht schijnen op de hulpmiddelenbranche met de hashtag #RegelHet en een actieteam met mensen die een verschil willen maken."

orthoinnovatief_thema3_quote.jpg

"We investeren in mobiliteit. Dat is de essentie van de hulpvraag. Met circulair ondernemen dragen we bij aan inclusiviteit."

orthoinnovatief_thema3_quote.jpg

"Digitale productdemonstraties voor klanten en servicemonteurs zijn een effectieve manier van communiceren. Iedereen heeft er baat bij."

MENSEN DIE WE BLIJ HEBBEN GEMAAKT

icon2-onzeleuksteoplossingen-home-OrthoInnovatief.png

Afgelopen donderdag heeft onze dochter Bodil Kalkman haar heerlijk zittend hippe rolstoel mogen ontvangen. Jullie hebben ervoor gekozen, ondanks het financiële plaatje nog niet rond is, toch de rolstoel af te werken en leveren. Wij zijn jullie hier dankbaar voor, voor ons is dit een bedrijf waar de mensen met ziel en zaligheid hun werk doen. Mooi om dit te ervaren. Bodil kreeg er zelfs Teun de tekkel bij, een knuffel die gemaakt is van de restanten van de rolstoelen, gemaakt door mensen met een beperking

icon1-onzeleuksteoplossingen-home-OrthoInnovatief.png

Supersnelle service, vakkundig, toegankelijk, lieve mensen met een groot hart voor hun klanten. Wij willen niemand anders!

icon4-onzeleuksteoplossingen-home-OrthoInnovatief.png

Een bedrijf met het motto: "waar kan ik je blij mee maken", is zeker van toepassing. Super goed geholpen met het verhelpen van drukplekken, het veranderen naar een actieve zithouding, zodat ik meer energie krijg en mijn armen functioneler zijn geworden. Het team van Ortho Innovatief wil ik nogmaal super bedanken voor de snelle service en de klantgerichte ervaring die super fijn is! Commercie mag er zijn, maar dit bedrijf is er echt voor jou! Jouw wensen en behoeften aan betere ondersteuning en kwaliteit in het dagelijks leven. #HELEMAAL TOP!

Social enterprise omarmt mensen

Organisaties die het label Social Enterprise mogen voeren zetten het maatschappelijke belang boven de financiële winst. Ook bij Ortho Innovatief vinden we dat de opbrengsten een gevolg zijn van onze acties en niet een doel op zich. Het is een vernieuwende en gedurfde denkwijze, veel organisaties hebben een oude manier van denken. Wij denken dat het echt anders kan.

orthoinnovatief_thema3_themafoto2.png

Slimme communicatiemiddelen bieden uitkomst

Ortho Innovatief hecht waarde aan het groene proces. Sinds de oprichting werken we volgens een bepaalde visie die mensen samenbrengt en écht verder helpt. De weg ernaartoe hoeft niet tergend langzaam te zijn, met hoge kosten en ontelbare contactpersonen. Bij ons hebben we het volledige productieproces onder één dak. Van kennismaking tot het finetunen.

Lean en green, visie op mens en productie

Het groene proces bij Ortho Innovatief kun je vergelijken met lean werken, gecombineerd met fatsoenlijk met elkaar omgaan. Lean is alleen een containerbegrip die niet iedereen zomaar begrijpt. Teckel Teun is onze mascotte en die vertelt graag hoe het zit: “Vaak hoor ik dat er enorme wacht- en levertijden zijn gemoeid bij een maatwerk zitoplossing. Zoiets hoeft niet te gebeuren in Nederland.”

Ruimte voor duurzaamheid

Ortho Innovatief onderstreept de gedachte van een maatschappij die volledig inclusief is. We vinden dat we moeten investeren in tools die ons daarbij ondersteunen. Volgens ons is het niet mogelijk dat de oplossing al klaar staat zonder de klant gezien of gesproken te hebben. We willen een zit-mobiliteitsoplossing aanbieden die duurzaam is en waar de gebruiker echt iets aan heeft.

NEEM CONTACT OP

Duurzaamheid duurt het langst. Denken in ”one size fits all” oplossingen is niet de juiste aanpak om klanten écht te ondersteunen in de hulpvraag.

Hoe kunnen we je blij maken? ▸

Ruimte voor duurzaamheid

orthoinnovatief_thema3_blog6foto1.jpg26 okt Ortho Innovatief onderstreept de gedacht van een maatschappij die volledig inclusief is. We vinden dat we moeten investeren in tools die ons daarbij ondersteunen. Volgens ons is het niet mogelijk ... lees verder

Lean productieproces op de rit

orthoinnovatief_thema3_blog5foto1.jpg31 aug Het groene proces bij Ortho Innovatief kun je vergelijken met lean werken. Lean is alleen een containerbegrip die niet iedereen zomaar begrijpt. Meer weten? Teckel Teun is onze mascotte en die ... lees verder

Slimme communicatiemiddelen bieden uitkomst

orthoinnovatief_thema3_blog4foto1.jpg06 jul Ortho Innovatief hecht waarde aan het groene proces. Sinds de oprichting werken we volgens een bepaalde visie die mensen samenbrengt en écht verder helpt. De weg ernaartoe hoeft niet tergend ... lees verder

Social Enterprise omarmt mensen

orthoinnovatief_thema3_blog3foto1.jpg11 mei Organisaties die de term Social Enterprise hanteren, zetten het maatschappelijke belang boven de financiële winst. Ook bij Ortho Innovatief vinden we dat de opbrengsten een gevolg zijn van onze ... lees verder

Circulair ondernemen is onze norm

orthoinnovatief_thema3_blog2foto1.jpg16 mrt De term circulair ondernemen zoemt al wat langer rond. Maar wat is het precies en hoe kun je het inzetten als bedrijf? Circulair ondernemen wordt ook wel groen ondernemen genoemd. Ortho Innovatief... lees verder

Hulpmiddelenbranche op z’n kop

orthoinnovatief_thema3_blog1foto1.jpg29 jan Ortho Innovatief wil aandacht voor het probleem in de hulpmiddelenbranche. Dat klinkt misschien gek, denken in problemen, maar het levert vooral veel positieve resultaten op. We zijn al snel drie ... lees verder
Scroll naar boven