« Terug

Ventilatie in je Zitorthese

OI000009_resized_1 (1).JPG06 mei

Ventilatie in je Zitorthese

Orthopedische zitorthesen worden ingezet bij complexe zitvraagstukken, deze vraagstukken zijn vaak het gevolg van complexe ziektebeelden. Zitorthesen worden zeer intensief en langdurig gebruikt, veel gebruikers zitten er uren soms wel een hele dag in. Ventilatie is al heel lang een flinke uitdaging, zowel voor de gebruiker als verzorger. Uit onderzoek blijkt dat overmatige transpiratie en het oplopen van lichaamstemperatuur niet gewenst is. Ventilatie is dus belangrijk maar technisch gezien een lastig vraagstuk. We maken mede om deze reden al enkele jaren een kleine sleuf tussen rug en zit-deel in onze zitorthesen.

 

Verbetering

Het ventilatie vraagstuk staat al enkele jaren bovenaan de agenda, zoeken naar een oplossing. Met enige trots kunnen we melden dat we per begin mei 2021 standaard een natuurlijke ventilatie in-frezen in onze orthesen. Door deze natuurlijke ventilatie pakken we de basis van het probleem aan.

 IMG-20201119-WA0004Nog een stap verder, 

Daarnaast hebben alle orthesen aangemeten na 5 mei 2021 naast het in gefreesde  ventilatiesysteem ook een standaard voorbereiding op extra mechanische ventilatie. Een optionele gecertificeerde ventilatie box die in te stellen is op verschillende standen, met slimme geïntegreerde elektronica en zelfs een optionele afstandsbediening. Een gezamenlijk innovatie met Wheel-Air

De box is eenvoudig ‘s nachts  op te laden waarna hij de hele dag te gebruiken is.

Deze box is ook achteraf eenvoudig te monteren, door onze gecertificeerde medewerkers.

 

Ortho Innovatief is de eerste Orthese specialist die dit toepast in haar Orthesen

Meer weten over deze mogelijkheden? Bel ons of stuur een mail naar: info@ortho-innovatief.nl

Warmte & Vocht Risico Matrix NL JPEG

Warmte & Vocht Risico Matrix NL JPEG2

« Terug

Scroll naar boven