« Terug

Een wervelkolom operatie en dan?

pexels-cottonbro-5723876.jpg22 apr

Regelmatig worden we gebeld door ouders of therapeuten als een klant geopereerd is aan de wervelkolom met de mededeling de orthese past niet meer. Een wervelkolom of scoliose operatie heeft grote gevolgen op de vorm van de rugleuning, de stand van het hoofd en de uitlijning van bekken, romp en hoofd. 

 

Ons advies

Je moet kunnen zitten voor en na de operatie als daar groen licht in van de Orthopedisch chirurg, daar zorgen wij voor, daar hebben we een plan voor gemaakt. Het is raadzaam om de volgende stappen te volgen:

A.  Enkele dagen voor de operatie komt de orthese van de klant naar ons toe in Nieuwerkerk aan den IJssel. We passen de orthese dan tijdelijk aan zodat de klant er na de operatie in past. U krijgt dan ook diverse stukken los schuim mee om in de opbouwfase na de operatie te kunnen ondersteunen. Zie het als een soort noodvulling van de tandarts ter overbrugging.               

 

We hebben ALLEEN de orthese  en rolstoel nodig, degene die geopereerd wordt hoeft NIET mee. Deze afspraak maakt u met ons afspraak bureau via planning@ortho-innovatief.nl .

Dit is een extra kosteloze service van Ortho Innovatief, immers degene die geopereerd moet worden moet na de operatie wel kunnen zitten.   

 

B.  Ongeveer 6 tot 8 weken na de operatie moet de orthese afhankelijk van het operatie resultaat :

  • definitief worden aangepast
  • vervangen worden door een nieuw aangemeten orthese

 AAAA1.jpg

Bovenstaande punten zijn juist na een wervelkolom operatie zeer van belang omdat de bekkenstand opnieuw moet worden uitgelijnd met de wervelkolom en het hoofd. Zodra de operatie heeft plaatsgevonden neemt u contact op met ons via planning@ortho-innovatief.nl .

Wij wensen je veel sterkte

 

Ortho Innovatief en onze mascotte Teckel Teun

AAAAA2.jpg

« Terug

Scroll naar boven